top of page
Gluten Free

"Hrana koju jedete možete biti najsigurniji i najmoćniji lek ili najsporiji otrov. "

Nepoznat autor

GLUTEN FREE savjetovanje i priprema za sertifikaciju

 

Tržište proizvoda bez glutena je jedno je od najbrže rastućih tržišta i postaje primarni zdravstveni izbor potrošača. Ključ uspjeha na svakom tržištu je povjerenje potrošača u proizvode i proizvodnju. U nedavnom istraživanju od preko 5000 potrošača, preko 80% je reklo da kupuje proizvode sa oznakom bez glutena (GF) u odnosu na slične proizvode. Istovremeno, 65% ih je reklo da imaju malo povjerenja u proizvodnju. 


Sertifikacija bez glutena daje potrošačima povjerenje u proizvod. Iako je sertifikat bez glutena star samo 10 godina, 76% anketiranih potrošača u Evropi je reklo da traži znak na pakovanjima da je proizvod bez glutena. 


Organizacije za sertifikaciju proizvoda bez glutena su tu da vam pomognu da osvojite povjerenje i lojalnost potrošača, dok vam NACOR može pomoći da proces sertifikacije prođe bez bilo kakvih problema. 


Program po kom se vrši sertifikacije odsustva na gluten uključuje: procjenu rizika, reviziju postrojenja, reviziju opreme, obuku zaposlenih i testiranje proizvoda kako u postrojenju, tako i na mjestu kupovine. Ukoliko niste u mogućnosti da samostalno kreirate odgovor na program i plan sertifikacije, NACOR vas može provjesti kroz čitav proces brzo i lako, garantujući vam uspjeh pri sertifikaciji.

bottom of page